Enkel administrasjon av hjemmesiden

Noe av det aller viktigste med en hjemmeside er at den er enkel å administrere. Hvis du driver et firma så vil du ikke bruke halvparten av tiden til å administrere hjemmesiden din. Å bruke minst mulig tid til siden og mest mulig tid til firmaet er det ideelle.

For at sidene dine skal være enkle å oppdatere trenger du et administrasjonssystem som er enkelt å forstå. Et system hvor du enkelt legger inn bilder og tekst raskt og effektivt.

Mange administrasjonssystemer utviklet på en måte som gjør at man må lete seg frem til hver funksjon og mange kommer også uten veiledning. Slike systemer bør man unngå å bruke på hjemmesidene sine. Tekst og bilder skal bare kunne kopieres fra en pc rett inn på sidene. Har man tekst i et Word-dokument skal man enkelt kunne kopiere teksten og lime den inn på nettsiden, akkurat der hvor man ønsker den.

Det finnes hundrevis av forskjellige administrasjonssystemer å velge mellom. Hvis du lager dine egne nettsider bør du sjekke nøye at du får det enkleste systemet slik at du kan bruke mye tid på firmaet ditt og lite tid på å oppdatere hjemmesiden.

Praktisk eksempel

Nettstedet Låne.priv.no er et nettsted som publiserer artikler om lån og finans i forskjellige kategorier. Siden nettstedet ofte publiserer artikler må det være enkelt å gjøre dette. I vinduet under her ser du i enkle trekk hvordan dette gjøres.

– Man skriver inn tittel
– Skriver inn tekst
– Velger lånekategori
– Lagrer

Det er faktisk alt som skal til for å publisere en artikkel eller en nyhet om lån på dette nettstedet.